miercuri, 14 septembrie 2011

Despre generatia noua

Ca si pe mult-iubitul Facebook, generatia noua se invarte in jurul tagurilor. Ce sunt tagurile? Probabil stiti deja. Tagurile sunt acele cuvinte care defapt inseamna modul actual de departajare a fiecarui om din cireada. Majoritatea acestora suna asa: 'aia emo', 'ala fotbalist', 'tipa rockerita', 'tocilarul', s.a.m.d. Din pacate in generatia noua (iar aici ma refer la cei nascuti prin anii '93, '94 pana la '97) tagurile surprind tipe si tipi, majoritatea cocalari amatori de sunete (pentru ca nu pot sa le spun melodii, sau chiar 'muzica' e prea important cuvantul pt. asa ceva) cunoscute ca si 'manele'.
Ne-am tampit. Am uitat de muzica adevarata, de bunul simt si mai ales de respectul colegial si social. Falsitatea ne afunda adanc intr-o ameteala, nici noi nu mai stim cat de multe laturi avem si cat de complecsi suntem. Descoperim pe parcurs ca suntem capabili de un anumit lucru, si ca ne place o anumita chestie. Vad adesea oameni care se comporta unic cu fiecare persoana. Cu cineva rade si se simte bine, cu altcineva se manifesta intelectual, filozofic, vorbeste doar in citate si emana aer de om superior; iar apoi cu un altul isi da frau liber sentimentelor si ajunge intr-o stare deplorabila si vulnerabila.
Generatia noua pune accent pe imbracaminte, aspect si popularitate. Da, asa este, acestea conduceau majoritatea scolilor, liceelor si in anii trecuti destul de mult, dar recent a luat amploare. Se vede de la departare curele si blugi de manelist care urla a disperare de atentie, si decolteele prea largi pentru a atrage publicul masculin 'infometat' de satisfactii vizuale. E de regretat ca am ajuns intr-un prag in care nu mai stim sa ne uitam si peste ce a fost, ci doar ce este, iar ce este acum e....sec. Totul e facut pentru bani, pentru satisfactia proprie si pentru multumirea de sine. Ca sa va fac mai bine sa intelegeti frumusetea si pura arta din spatele trecutului, va sugerez sa cititi carti de Oscar Wilde, Agatha Christie (si da, acestea sunt poate 'mult prea vechi' ar zice unii, dar sunt 'piece of art' dupa cum spunea o buna prietena) si sa ascultati o melodie care cuprinde mai multe aspecte cu conotatie la ce ma refeream eu:


Pana data viitoare,
~Anscenic~

Postarea urmatoare: "Facebook and Friends".

Un comentariu:

  1. Incep prin a iti ura succes, in mod oficial:).
    Apoi, iti spun, inca o data[am uitat a cata oara] ca ador melodia pe care ai pus-o, si cred ca se potriveste perfect cu articolul. Asa e, bate un "vant al schimbarii" care nu ne face bine din pacate, si ar trebui sa il oprim cumva, pentru ca altfel, nici nu cred ca vreau sa stiu unde vom ajunge.

    RăspundețiȘtergere