duminică, 25 septembrie 2011

Cosmar

O mica povestioara. Autor: Anscenic.

            “Intr-o noapte furtunoasa, Mihai se trezeste din somn speriat pe la ora 4:32. Se uita lung in tavan si se intreaba mirat cum de a ajuns in acea situatie, intrucat e la a 18-a noapte consecutiva in care mintea ii produce doar cosmaruri, daca indrazneste sa inchida ochii. Dar acel cosmar pe care il are el este acelasi. Viseaza ca se sinucide, aruncandu-se de la etajul 13 al celei mai inalte cladiri din oras. Aproape atingand solul, acesta se trezeste din cosmar. Dar care ar fi problema? Mihai, sau mai bine zis Dr. Mihai Stancescu este un doctor implinit in meseria lui, cu o sotie iubitoare si doua odrasle ascultatoare. Prefacandu-se ca acest cosmar nu conteaza, este ceva doar fictiv, Mihai isi continua ritualul de dimineata. La dus din 20 de minute petrecute sub acesta, 17 si le petrece meditand la problema lui. Il consuma, incet incet… Este ora 6:00. Sotia lui, Carmen, se trezeste ametita si ii spune “Draga, trebuie sa iti zic ceva…” cu un ton speriat. Acesta raspunde: “Lasa-ma in pace... Ne vedem diseara”.
            Mihai a iesit din casa trantind usa si s-a indreptat direct catre masina. Ajuns la serviciu, el este anuntat de un coleg  ca prietenul lor, Radu , isi are ceremonia de inmormantare in 3 ore si ar trebui sa se grabeasca sa ajunga la timp. Acesta fugind ii multumeste colegului si se indrepta, cu masina spre cimitir. Dupa ceremonie, Mihai isi petrece inca o jumatate de ora stand in fata pietrei funerare, reamintindu-si de frumoasele momente petrecute impreuna si de cele mai putin placute, dar mai ales de nefericitul accident. Revenind la serviciu, asistenta il informeaza ca un pacient are nevoie de un transfer urgent de inima, iar ea are nevoie de aprobarea lui pentru a completa procedura. Mihai merge sa-l vada pe pacient personal, si starea in care este acesta pentru a se asigura ca merita intr-adevar de un transfer. Pacientul e intr-o stare…deplorabila. Secatuit de viata, parca luptand din rasputeri sa se agate de ultimele momente petrecute impreuna cu familia, inainte de despartirea de ei. Mihai, intr-o stare proasta datorita timpului petrecut in cimitir si a accidentului in sine a lui Radu, a adoptat o pozitie mai serioasa si mai cruda, si respinge transferul. El pleaca din salon si ramane in birou pana cand, dupa  6 ore vine asistena si il roaga sa vina pana in salonul pacientului deoarece acesta vrea sa vorbeasca cu el….mai are 10 minute de trait. Acesta nu vru sa mearga intr-o prima faza dar se lasa ingaduit de familie. Pacientul il chema aproape de el si i-a zis: “Multumesc pentru efort. Ma voi ruga pentru tine.” La inceput Mihai a crezut ca pacientul isi bate joc de el sau ca apartine unui cult religios strict. Dar apoi i-a zis : “Indiferent cat esti de bun, doctore, nu ma poti salva, dar ceea ce conteaza este ca nu ai vrut sa ma salvezi, ca si pe Radu…” Mihai s-a blocat. A tipat furios : “De unde sti..?!” dar pacientul s-a stins.
Inchis in biroul sau pentru urmatoarele ore, acesta nu a permis niciun vizitator sa intre, nicio asistenta, si nici macar directorul spitalului. In sfarsit, acesta a iesit si a spus colegilor: Nu pot plati sub nicio forma pentru viata unui om, daramite pentru doua. Atunci Mihai incepe sa fuga catre scari si sa se urce catre acoperis. Ajungand acolo, sta pe marginea acoperisului si vede fata lui Radu pe cer. Pentru ultima data spune : “Imi pare rau…” si sare. Ora decesului : 4:31”

            Carmen trezindu-se din acest vis la ora 5:58 se uita repede in stanga ei sa vada daca Mihai este acolo. Aude pasi spre usa de iesire din casa. Se grabeste, ajunge la 6:00 si spune “Draga, trebuie sa iti zic ceva…” la care Mihai raspunde “Lasa-ma in pace…ne vedem diseara. “

~Anscenic~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu